Dragoste neîmpărtășită

Nu. Asta nu i se poate întâmpla unui om sănătos. Dacă el nu se vede în povestea asta, nu are cum, Doamne, să o tot obsedeze de X ani…! Or, nu era ea aceea care declara tare și răspicat că nu există fum fără foc? Oare nu a primit prea multe semne că nu e nici o scânteie acolo?!

Care e problema ei și de ce nu poate trece peste? În capul său toate se leagă perfect: se potrivesc, se înțeleg, au aceleași interese și același rol în societate. Un pic aroganți, un pic reci, un pic încruntați, un pic vicioși. Le place viața trăită la maximum și au ambii un simț al umorului taaare ascuțit.

Chiar și mintea le seamănă. Au minți neobosite, ce caută, caută… au minți ce rătăcesc întruna…

Sunt profunzi, adesea. Și cât de tare îi mai plac ei oamenii profunzi! Cât de mult se plictisește de nimicuri și de câte ori s-a gândit la stilul lui „hippie” de trai, și și-a imaginat ce-ar fi zis sau făcut el. Ea știe că el are o înțelegere atât de profundă și atâta respect pentru tot ce înseamnă viața sa personală, și-l admiră. Îl ține minte perfect, din prima seară. Era la costum, foarte înalt, misterios, vesel, energic și foarte deștept. Era sclipitor și ea l-a ales de la primul „salut”. Și-a ales teroarea… cu inima.

Ar fi preferat să nu-l cunoască? Nu, el aduce mult bine în viața ei. Dar și mult rău. O obsedează rău, îi dă speranțe, fără să intenționeze măcar. Principiile ei – zdruncinate. Există fum și fără foc, uneori. Fumegă rău, intoxică rău… Ea vrea aer!

Ține la fel de bine minte și când a renunțat la el pentru totdeauna. Și cum s-a reîndrăgostit. Și cum se fiebe în sentimente neîmpărtășite.

Oare cum s-o alin? Să-i zic că există o lume paralelă în care iubirile neconsumate țin o eternitate? Nu merită mințită. Oare ce-ar trebui să-i spun ca să treacă peste?

Oare e lipsă de caracter că nu-l reneagă, chiar dacă l-a văzut și cu altă femeie… ce e în mintea ei? Alt principiu făcut țăndări?! Se joacă el sau e oarbă ea?

Și iubirile neîmpărtășite au o limită. Ajunge.

Hai, draga mea, te rog, să mergem mai departe. O femeie chiar are nevoie să fie iubită! Hai să-l uităm, pentru tine. Hai să te eliberăm din lanțurile astea sufocante. Hai să zburăm, ușoare, prin lume. Hai să cunoaștem viața fără teroare. Hai să alegem să iubim omul corect. Păsărăsește cutiuța asta ce te presează. Călătorește în toate felurile posibile. Întâlnește oameni. Și uită-l. El nu e în povestea ta de dragoste. El doar te bântuie, zădarnic. Între timp, eu o să te țin de mână și o să te ajut să-ți redesenezi viața. Ai doar un pic de încredere în forțele proprii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *